×
Téli Autókészítés: 6 Hasznos Tipp Hideg Napokra autómentés nélküli

A zord téli időjárás nem csak téged, de az autódat is kihívás elé állítja. Az autó téliesítése többet jelent a téli gumik felszerelésénél. Mutatjuk, melyek azok a területek, amelyekre figyelmet kell fordítanod az autód készítése során. A legtöbb teendőt magad is elvégezheted, vagy néhány jattért cserébe segíthetnek a benzinkútnál.

1. Guminyomás Ellenőrzése

Még ha nem is cseréled le a gumikat, legalább ellenőrizd a nyomást, mivel hideg hatására lecsökkenhet. A megfelelő guminyomás létfontosságú a csúszós téli utakon. Ha nincs mérőd, a benzinkúton segítenek és akár felfújják a gumikat is.

2. Jégkaparó Készítése

Előfordulhat, hogy a reggeli rohanás közepette az autó szélvédőjét vastag jégréteg borítja. Ebben az esetben hasznos, ha kéznél van egy jégkaparó vagy jégoldó spray. Választhatsz olyat is, amelyik egyben kefével is rendelkezik, így könnyen eltávolíthatod vele a havat is.

3. Ablaktörlők Cseréje

A téli látási viszonyok már alapból sem ideálisak, a hó és só pedig még nehezíti a dolgokat. Érdemes ellenőrizni az ablaktörlő lapátok állapotát, és ha szükséges, cserélni. Az ablakmosó tartályt is töltsd fel téli változattal a jégoldás érdekében.

4. Akkumulátor Ellenőrzése

Hidegben az akkumulátor gyorsabban merül, és több energiát igényel a motor beindításához. Ellenőrizd az akkumulátor állapotát, töltsd fel vagy cseréld ki időben, hogy ne érjen meglepetés egy fagyos reggelen.

5. Hűtőfolyadék Ellenőrzése

Ha a hűtőfolyadék fagyáspontja nem elég alacsony, megfagyhat, és komoly károkat okozhat a motorban. A benzinkúton ellenőrizheted a fagyáspontot, és szükség esetén cseréld ki vagy töltsd fel.

6. Túlélőcsomag Összeállítása

A legrosszabbra is fel kell készülni, például ha közvetlenül az autópályán robban le az autód. A kötelező láthatósági mellény és elsősegélykészlet mellett gondoskodj elemózsiáról, vízről, meleg pokrócról, bikakábelről és minden másról, amire szükséged lehet.

×

Autómentés

Elakadt? Lerobbant? Balesetezett? Villám Autómentés +36 20 417 9029